Skip to content

Vrijwilliger v/d maand juli ’20

Na de Corona perikelen proberen ook de vrijwilligers van SJW Peco de draad langzaamaan weer op te pakken. Uiteraard gebeurt dit met veel enthousiasme en op gepaste afstand. De medewerker die niet de draad, maar normaliter het touw oppakt is medewerker van de maand juli geworden. Deze Jarno Hams in reisformaat zet de laatste jaren de bloemetjes niet meer buiten, maar de koeien. Ook wordt deze gespierde spijker binnenkort vader, zet hij i.p.v. zichzelf, de robot aan het werk en weet hij zijn vrijwilligers taken als medewerker van SJW Peco feilloos te combineren met het ophouden van het dagelijks verkeer op de snelweg. Dit laatste voor het grote goed van de boer, het vee en ons als consument. Uiteraard hebben wij het over charmeur Sebastiaan Poll die door al zijn inspanningen medewerker van de maand juli is geworden.

Waar woon je Sebastiaan?
Ik ben geboren en getogen in het mooie dorp Teuge. En woon hier nu samen met mijn lieftallige vriendin Zillah.

Mag ik vragen hoe oud je bent?
35 jaar

Hoe ben je bij Peco terecht gekomen?
Op zondagmiddag ging ik altijd naar Peco. Ik hielp ’s avonds weleens met schoonmaken. Toen vroeg Ruben de Graaf aan mij of ik medewerker wilde worden.

Hoeveel jaar ben je nu vrijwilliger van Peco en wat zijn/waren zoal jouw taken?
Ik ben begonnen toen ik 16jr was en ben dus bijna 20jr medewerker. Eerst heb ik jassen en helmen opgehangen en kwam later achter de bar terecht. Daarnaast help ik bij de evenementen vooral op het buitenterrein met de shovel en trekker.

Wat drijft jou om vrijwilligers werk te doen?
Gezelligheid! Ik vind het leuk om de activiteiten samen op te bouwen en op de hoogte te blijven van nieuwtjes uit het dorp. Daarnaast kan ik de gezelligheid, sportiviteit en sfeer van het touwtrekken bij Peco ook niet missen!

Wie is binnen Peco jouw grote voorbeeld?
Appie oftewel Albert Steunenberg. Hij was voorzitter toen ik vrijwilliger werd en vind het erg knap dat hij op zo’n jonge leeftijd het voorzitterschap kon dragen.

Heb jij binnen Peco een jeugdliefde op gedaan?
Jazeker, destijds kon ik wel een deerntje om de vinger winden.

Wat weten de bezoekers van Peco niet van jou?
Dat ik overdag tussen de koeien loop. En laatst op het strand van Zandvoort stond met mijn trekker. Daarnaast ben ik touwtrekker bij Peco. We hebben hier een mooi hecht team, wat ook moet want als er één verzaakt dan kom je nergens met het team.

Wat vind je het mooiste evenement van Peco?
Het dorpsfeest en het jaarlijkse touwtrektoernooi.

Waarom zou de jeugd naar Peco moeten komen?
Voor de gezelligheid en de leuke feestjes. En vooral voor de jonge bezoekers zijn het mooie prijzen en is het vooral niet duur!

Volg ons via
Play Video