Skip to content

Vrijwilliger v/d maand augustus ’20

Onze medewerker van de maand heeft vele lijnen gezien, ballen in zijn handen gehad en mannen laten zweten. Deze gulle goedzak zat wekelijks op het strafbankje om dertien hijgende mannen van Teuge 5 richting de derde helft te schreeuwen. Alwaar de overige 12 teamgenoten aanschoven en er altijd een gevoel van euforie heerste ondanks de 5-0 nederlaag. Naast trainer van Teuge 5 coacht hij zijn twee dochters de puberteit door en vervoert zijn solex hem door zijn eigen midlifecrisis.

Uiteraard gaat het om Rene “Prikkebeen” Veldwijk die ten allen tijde klaar staat voor zijn grote liefde’s Marga en SJW Peco. Aangezien hij thuis standaard buiten de top 3 valt bekronen wij hem tot medewerker van de maand augustus. Rene bedankt voor je tomeloze enthousiasme, gulle lach en denderende inzet!

Rene waar woon je?
Ik ben geboren in het dorpje Teuge en woon nu alweer een tijdje in Apeldoorn.

Mag ik vragen hoe oud je bent?
Heb inmiddels in maart de 50 aangetikt. Door alle corona perikelen is dit echter nog niet gevierd.

Hoe ben je bij Peco terecht gekomen?
Eerst met de fiets later met de brommert! Maar in Teuge en omstreken had/heeft iedereen het over Peco dus werd ik ook nieuwsgierig en ging met mijn buurjongen Eduard ook die kant op.

Hoeveel jaar ben je nu vrijwilliger van Peco en wat zijn/waren zoal jouw taken?
Denk ongeveer zo’n jaar of 34. Weet het niet precies meer, ik deed en doe nog altijd de entree en met het dorpsfeest en andere buiten activiteiten sta ik graag een biertje te tappen.

Wat drijft jou om vrijwilligers werk te doen?
Het is gewoon leuk om samen met de andere medewerkers iets neer te zetten en dan te zien dat iedereen lol heeft.

Wie is binnen Peco jouw grote voorbeeld?
Èèn specifiek voorbeeld binnen Peco heb ik eigenlijk niet. Je kwam, werd medewerker en gaf je ogen goed de kost en je leerde overal wel wat (ook als je nog niet dom neūln kon leerde je dat daar, er liepen er genoeg…)

Heb jij binnen Peco een jeugdliefde op gedaan?
Och weet je, er zal links en rechts vast wel iets gebeurd zijn.

Wat weten de bezoekers van Peco niet van jou?
Oei… zal niet veel zijn, ik ben best wel een open boek, misschien dat toen ik op LTS zat ik ook nog een extra kopklas jaar heb gedaan, dat noemde je destijds de TTO. Dit was een zwaar jaar, maar pluk er nog elke dag de vruchten van. En dat ik elke dag een bordje Brinta eet. En dat ik eigenlijk liever Heineken drink dan Grolsch.

Wat vind je het mooiste evenement van Peco?
Dat moet het dorpsfeest zijn èèn hossende massa mensen, prachtig!

Waarom zou de jeugd naar Peco moeten komen?
Gewoon om samen lol te maken! Voor de kosten hoef je het niet te laten en ik weet zeker dat je gelijk verkocht bent als je ons prachtige nieuwe pand betreedt. En waar moet je anders heen als je eindelijk 14 bent!

Volg ons via
Play Video