Skip to content

Goed geslaagde alternatieve speelweek in Teuge

alternatief voor speelweek

In eerste instantie leek het stil te moeten blijven bij Peco deze zomer, maar tot grote vreugde van de organisatie, kinderen en vooral van de ouders mochten de kids toch drie dagen gedropt worden bij het Peco terrein voor verscheidene spelletjes en activiteiten.

De maandag werd afgetrapt met een zeskamp van spellen waarbij er gestreden werd voor leuke prijzen. Ook was er een sporttoernooi georganiseerd waarbij allerlei balsporten aan bod kwamen.

Op de dinsdag werd er gelukkig mooi weer voorspeld want dat konden we wel gebruiken, er stond een waterdag op de planning. Op het veld werden verschillende opblaas attracties uitgestald zoals een buikschuifbaan, stormbaan en natuurlijk een springkussen. In de ochtend hebben de kleinere kinderen hier zich vermaakt waarna het in de middag de beurt aan de oudere kids was, uiteraard hebben de kinderen ervoor gezorgd dat ook de medewerkers met een nat pak naar huis keerden.

De woensdag was helaas alweer de laatste dag van de verkorte speelweek, deze dag stond er een excursie op de planning naar het blote voeten pad bij Hof van Twello. De schoenen gingen uit en de kinderen hebben in groepjes het pad getrotseerd. De droogte van de laatste tijd was ver te zoeken onderweg wat ervoor zorgde dat iedereen bedolven onder een laag modder de finish over kwam. De kinderen mochten op tijd naar huis, wat een gewoonte is geworden op de woensdag van de speelweek, zodat iedereen nog genoeg tijd heeft om te oefenen voor de playbackshow. Normaliter keren ze ‘s avonds terug naar het terrein van Peco om daar op het podium hun show te geven voor alle ouders, opa’s en oma’s, vriendjes, vriendinnetjes en goede bekenden, maar dat werd dit jaar even anders. Toch wilde de organisatie de playbackshow niet over laten gaan en dus werd er een onlineshow in elkaar gezet. De kinderen konden een filmpje insturen van hun act en deze werd ‘s avonds tijdens de live online playbackshow aan het grote publiek getoond. De jury bracht live de prijzen naar de winnende kinderen toe, zodat de ouders en fans veilig thuis konden meegenieten.

Ondanks dat vele tradities van de speelweek er dit jaar niet bij waren hebben de vrijwilligers er toch voor gezorgd dat de kinderen onvergetelijke dagen hebben gehad. Op naar volgend jaar, met hopelijk een prachtig huttendorp bij Peco!

Volg ons via
Play Video